Modernizacija kragujevačke fabrike

Bez autora
May 13 2010

Italijanski "Fijat" će ove godine potpuno rekonstruisati pogone nekadašnje "Zastavine" fabrike automobila. Kragujevačku fabriku "Fijat automobili Srbija" italijanska kompanija planira da izgradi kao najmoderniju u Evropi. U toku je rekonstrukcija 400.000 kvadrata krovova i 100.000 kvadrata podova, a biće zamenjene i sve instalacije u pogonima kako bi mogle da prime najsavremeniju tehnologiju. Iz fabričkog kruga očišćen je kompletan otpad i opasne materije. Počelo je da radi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Predstoji dopremanje i instalisanje opreme, pa će proizvodnja novog modela B klase krenuti naredne godine. Italijanski proizvođač automobila "Fijat" zvanično je, uplatom 98 miliona evra, krajem decembra prošle godine, preuzeo kragujevačku "Zastavu". Reč je o osnivačkom ulogu u zajedničko preduzeće sa Vladom Srbije, u kojem "Fijat" ima 67, a Srbija 33 odsto kapitala.

Modernizacija kragujevačke fabrikeKragujevačku fabriku "Fijat automobili Srbija", italijanska kompanija planira da u potpunosti renovira i modernizuje.

U toku rekonstrukcija krovova i podova, a biće zamenjene i sve instalacije u pogonima.

Italijanski "Fijat" će ove godine potpuno rekonstruisati pogone nekadašnje "Zastavine" fabrike automobila. Kragujevačku fabriku "Fijat automobili Srbija" italijanska kompanija planira da izgradi kao najmoderniju u Evropi.

U toku je rekonstrukcija 400.000 kvadrata krovova i 100.000 kvadrata podova, a biće zamenjene i sve instalacije u pogonima kako bi mogle da prime najsavrenmeniju tehnologiju.

Iz fabričkog kruga očišćen je kompletan otpad i opasne materije. Počelo je da radi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Predstoji dopremanje i instalisanje opreme, pa će proizvodnja novog modela B klase krenuti naredne godine.

Ekipa RTS-a među prvima je ušla u kragujevačku fabriku "Fijat automobili Srbija".

Italijanski proizvođač automobila "Fijat" zvanično je, uplatom 98 miliona evra, krajem decembra prošle godine, preuzeo kragujevačku "Zastavu". Reč je o osnivačkom ulogu u zajedničko preduzeće sa Vladom Srbije, u kojem "Fijat" ima 67, a Srbija 33 odsto kapitala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik